Historie+sestava skupiny

30. října 2007 v 21:46 | niki |  N.V.Ú
Historie
N.V.Ú., 26.5.2007 N.V.Ú., 26.5.2007
N.V.Ú. neboli Nepřichází v úvahu je česká punková skupina z Hradce Králové. Počátky skupiny N.V.Ú. sahají až do roku 1986 k novovlnové skupině Manichinace, která ovšem dlouho nefungovala. V roce 1987 vznikl punkovější Adapter, jehož členové po několika změnách vystupovají od roku 1988 jako N.V.Ú. Do většího povědomí lidí nejen v Hradci Královém se dostali poté, co se jim podařilo udělat přehrávky. N.V.Ú. v této době ještě nehráli čistý punk, ale zněli spíše jako metalovější Die Toten Hosen. Toto první období mapuje kazeta …že je magor. Po revoluci přichází nový bubeník Jiří "Jyřýček" Franc. S ním je nahráno druhé demo Obchází mě dokola, které už zní punkověji. V dalších letech následuje další odklon od nové vlny k punku, který se projevil především odchodem dívčího pěveckého dua. V dalších letech vydávají další již pogo-punková dema a desky, například úspěšné albumy Čáry máry fuck a zatím poslední Vzorek bez Ceny. N.V.Ú. jsou v dnešní době uznávanou legendou českého pogopunku a dodnes jsou jednou z nejčastěji hrajících kapel.

Složení

Nynějši sestava

  • Štěpán "Makeba" Málek - zpěv, harmonika
  • Jirka "Jyřýček" Franc - bicí, zpěv
  • Lukáš "Junior" Havránek - basa, zpěv
  • Pavel "Pafka" Doležal - kytara zpěv
  • Tomáš "Marvin" Žampach - kytara

Původní sestava (1988)

  • Štěpán "Makeba" Málek - zpěv, harmonika
  • Pavel "Pafka" Doležal - kytara zpěv
  • Renata "Paragánka" Pavlíčková - zpěv, klávesy
  • Aleš Vostřez - baskytara
  • Robert Molín - bicí

Diskografie

  • …že je magor(1988)
  • Obchází mě dokola(1990)
  • Tak jsme došli…(1991)
  • 14 dní(1994)
  • A v noci je tma…(1996)
  • Živák(1996)
  • The Five Anti-Beatles Songs (1997)
  • Čáry máry fuck (1998)
  • Z řady (2000)
  • Vzorek bez ceny (2004)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ichi Ichi | 30. října 2007 v 21:47 | Reagovat

Ahojky, mohli by ste za mna hlasovat ---- http://towmen.1.sblog.cz/ ----, som tam ako ICHI!!! Mocinko by mi to pomohlo, som vo finala o naj blog za rok 2007 a 2008, dikes!!!!!!!/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama